Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om kvalitetskraven och övervakningen i fråga om vattnet vid små allmänna badstränder 22.5.2008/354

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 32 § 2 mom. i hälsoskyddslagen av den 19 augusti 1994 (763/1994), sådant det lyder i lag 164/2008:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på kontroll och övervakning av badvattnets kvalitet samt på tillhandahållande av information om badvattnets kvalitet vid små allmänna badstränder.

2 § (1.9.2014/710)

Definitioner

I denna förordning avses med

1) liten allmän badstrand en sådan allmän badstrand i enlighet med den kommunala hälsoskyddsmyndighetens definition inte förväntas att ett stort antal personer badar och om vilken det skall göras en anmälan enligt 13 § 1 mom. 3 punkten i hälsoskyddslagen (763/1994),

2) badsäsong perioden mellan 15.6 och 31.8, med undantag av Lapplands landskap samt kommunerna Kuusamo och Taivalkoski där perioden infaller mellan 25.6 och 15.8.

3 §

Åtgärdsgränser och kvalitetsrekommendationer för badvatten

Badvattnet får inte utgöra en risk för de badandes hälsa. Åtgärdsgränser för enstaka undersökningsresultat och för enstaka observationer av cyanobakterier har fastställts i tabell 1 i bilaga I.

Badvattnet ska också i övrigt vara lämpligt för användningsändamålet. En kvalitetsrekommendation för användbarhet har fastställts i tabell 2 i bilaga I.

4 §

Regelbunden kontroll och övervakning av badvattenkvaliteten

Den kommunala hälsoskyddsmyndigheten ska inför varje badsäsong upprätta en förteckning över de allmänna badstränder som omfattas av denna förordning. Förteckningen över badstränder ska upprättas första gången för badsäsongen 2009.

Den kommunala häls...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.