Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om kvalitetskraven och övervakningen i fråga om vattnet vid allmänna badstränder 28.3.2008/177

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 32 § 2 mom. i hälsoskyddslagen av den 19 augusti 1994 (763/1994), sådant det lyder i lag (164/2008):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på kontroll, övervakning, klassificering och förvaltning av badvattnets kvalitet samt på tillhandahållande av information om badvattnets kvalitet vid allmänna badstränder.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) allmän badstrand varje ytvattenförekomst där den kommunala hälsoskyddsmyndigheten förväntar sig att ett stort antal personer badar och där den inte har infört ett badförbud eller en anvisning om att undvika bad för en varaktighet av minst en hel badsäsong och om vilken det skall göras en anmälan enligt 13 § 1 mom. 3 punkten i hälsoskyddslagen (763/1994), (1.9.2014/711)

2) badsäsong perioden mellan 15.6 och 31.8 under vilken ett stort antal badande kan förväntas vid en allmän badstrand, med undantag av Lapplands landskap samt kommunerna Kuusamo och Taivalkoski där den motsvarande perioden infaller mellan 25.6 och 15.8; (1.9.2014/711)

3) förorening en sådan försämring av badvattnets kvalitet som konstateras med hjälp av de parametrar som anges i tabellerna 1-3 i bilaga I och som kan utgöra en risk för de badandes hälsa,

4) kortvarig förorening en fekal förorening som avviker från det normala tillståndet, som har identifierbara orsaker och som normalt inte förväntas påverka badvattnets kvalitet under en period av mer än tre dygn och för vilken det fastställts prognostiserings- och hanteringsförfaranden enligt bilaga II,

5) badvattenprofil besk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.