Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om val av hyresgäster till arava- och räntestödshyresbostäder 20.3.2008/166

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet, föreskrivs med stöd av 4 b och 4 c § i aravabegränsningslagen av den 17 december 1993 (1190/1993), sådana de lyder i lag 716/2006, och 11 b och 11 c § i lagen av den 29 juni 2001 om räntestöd för hyresbostadslån och bostadsrättshuslån (604/2001), sådana de lyder i lag 717/2006:

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna förordning föreskrivs närmare om de grunder för val av hyresgäster, bestämmande av företrädesordning och avvikelse från grunderna för val av hyresgäster som det föreskrivs om i 4 b och 4 c § i aravabegränsningslagen (1190/1993) och i 11 b och 11 c § i lagen om räntestöd för hyresbostadslån och bostadsrättshuslån (604/2001).

Denna förordning tillämpas också vid val av hyresgäster till de delägarbostäder som avses i lagen om delägarbostäder som finansieras med räntestödslån för hyresbostäder (232/2002). Förordningen tillämpas också vid val av hyresgäster till en bostad som det har beviljats lån för med stöd av lagen om räntestöd för hyresbostadslån (867/1980) och som omfattas av en användningsbegränsning på 20 år.

2 §

Bostadsbehov

Vid bedömningen av bostadsbehovet ska särskilt hushållets bostadsförhållanden beaktas och hur brådskande behovet av att förbättra dem är. Dessutom ska hushållets storlek och åldersstruktur beaktas. Den bostad som erbjuds bör vara av rimlig storlek i förhållande till hushållets storlek och åldersstruktur. Efterfrågan och utbud på olika typer av bostäder på orten ska beaktas vid fastställande av vad som är en rimlig storlek på en bostad.

3 §

Förmögenhet

Som hushållets förmögenhet beaktas de till hushållet hörande perso...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.