Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om elmateriels och elanläggningars elektromagnetiska kompatibilitet (upphävt) 27.12.2007/1466

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.1.2017. Se ElsäkerhetsL 121 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från handels- och industriministeriet, föreskrivs med stöd av 24 i §, 24 j § 4 mom. och 24 k § 2 mom. i elsäkerhetslagen av den 14 juni 1996 (410/1996), sådana de lyder i lag 1465/2007:

1 §

Väsentliga krav

De väsentliga kraven på elmateriels och elanläggningars elektromagnetiska kompatibilitet anges i bilaga 1.

2 §

Bedömning av elmaterielens överensstämmelse med kraven

Elmateriels och elanläggningars överensstämmelse med kraven påvisas genom intern tillverkningskontroll enligt bilaga 2. Dessutom kan för påvisande av överensstämmelsen som hjälp anlitas ett besiktningsorgan i enlighet med bilaga 3.

3 §

Andra märkningar och uppgifter

Elmateriel skall åtföljas av uppgifter om typ, tillverkningsparti och serienummer eller andra uppgifter som behövs för att materielen skall kunna identifieras.

Elmaterielen skall åtföljas av tillverkarens namn och adress. Om tillverkaren inte är etablerad inom Europeiska gemenskapens område, skall materielen åtföljas av namn på och adress för den representant eller person som svarar för att materielen släpps ut på gemenskapens marknad och som är etablerad inom gemenskapen.

Tillverkaren skall ge uppgifter om tillräckliga försiktighetsåtgärder som skall vidtas i samband med att materielen monteras, installeras, underhålls eller används för att det skall kunna säkerställas att materielen vid ibruktagandet stämmer överens med de skyddskrav som anges i bilaga 1.

Elmaterielen skall åtföljas av en anmälan om begränsningar i användn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.