Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om civiltjänst 28.12.2007/1461

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från arbetsministeriet, föreskrivs med stöd av 6 § 2 mom. samt 11 och 22 § i civiltjänstlagen av den 28 december 2007 (1446/2007):

1 §

Uppgifterna för delegationen för civiltjänstärenden

Delegationen för civiltjänstärenden har till uppgift att

1) fungera som kontaktorgan mellan de myndigheter som svarar för ordnandet av civiltjänst och de myndigheter som svarar för ordnandet av tjänstgöring enligt värnpliktslagen (1438/2007),

2) följa verkställandet av civiltjänst och kompletterande tjänstgöring,

3) ge utlåtanden om och lägga fram förslag till utvecklande av civiltjänsten och den kompletterande tjänstgöringen.

2 § (30.12.2015/1730)

Delegationens mandatperiod och sammansättning

Statsrådet utser för tre år i sänder en ordförande, en vice ordförande och sex andra medlemmar i delegationen för civiltjänstärenden samt en personlig suppleant för var och en av dem. Delegationens medlemmar och suppleanter ska företräda arbets- och näringsministeriet, försvarsministeriet, huvudstaben, närings-, trafik- och miljöcentralernas samt arbets- och näringsbyråernas utvecklings- och förvaltningscenter (utvecklings- och förvaltningscentret), tjänstgöringsställena och civiltjänstgörarna. Medlemmarna och suppleanterna utses på framställning av dessa myndigheter och organisationer samt av de organisationer som företräder civiltjänstgörarna. Delegationen utser en sekreterare.

Om en medlem eller suppleant i delegationen avgår eller avlider under mandatperioden, förordnar arbets- och näringsministeriet för den återstående mandatperioden en ny medlem eller suppleant i den...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.