Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om värnplikt 28.12.2007/1443

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från försvarsministeriet, föreskrivs med stöd av värnpliktslagen (1438/2007) av den 28 december 2007:

1 §

Beslutande om tidpunkten för uppbåd

Varje regionalbyrå beslutar inom sitt verksamhetsområde om uppbådsdagarna och underrättar de uppbådspliktiga om dem på det sätt som föreskrivs i 15 § i värnpliktslagen (1438/2007).

2 §

Målantal uppbådspliktiga

Huvudstaben fastställer antalet uppbådspliktiga per försvarsgren. Arméstaben fördelar i samverkan med övriga försvarsgrensstaber antalet uppbådspliktiga enligt truppförband. Regionalbyrån delar upp antalet uppbådspliktiga enligt truppförband på uppbådsnämnderna per kommun samt per uppbådsnämnd, om det finns flera än en uppbådsnämnd på en kommuns område.

3 §

Förfrågan om hälsotillstånd och anmälan om hälsoundersökning på förhand

Regionalbyrån sänder den uppbådspliktige en frågeblankett för utredning av hälsotillståndet samt behövliga anvisningar om hur förfrågan ska besvaras och om deltagande i hälsoundersökning på förhand och i uppbåd.

4 § (29.12.2022/1390)

Hälsoundersökning på förhand

Regionalbyrån avtalar med välfärdsområdet och Helsingfors stad om den plats där hälsoundersökning på förhand utförs och meddelar den som verkställer hälsoundersökningen vilka uppbådspliktiga som kommer för undersökning. Dessutom kan det avtalas om undersökningens innehåll, tidsreservering för undersökningen och sättet att sända en eventuell kallelse.

5 § (29.12.2022/1390)

Information till kommunen, välfärdsområdet och Helsingfors stad

Regionalbyrån meddelar kommunen, välfärdsområdet och Helsingfors stad...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.