Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om överföring av skötseln av vissa lån och fordringar på Statskontoret 20.12.2007/1336

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av lagen om överföring av skötseln av lån och fordringar inom jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde på Statskontoret (78/2007):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om det förfarande som iakttas då skötseln av sådana lån och fordringar som avses i 1 § i lagen om överföring av skötseln av lån och fordringar inom jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde på Statskontoret (78/2007), nedan överföringslagen, överförs på Statskontoret samt om skötseln av de lån och fordringar som överförts.

2 §

Tidpunkten för och förfarandet vid överföring

Jord- och skogsbruksministeriets informationstjänstcentral, länsstyrelserna och Lantmäteriverket ska elektroniskt överföra de i 1 § i överföringslagen avsedda datafiler som gäller lån och fordringar till Statskontorets datasystem för skötsel av lån. Överföringen ska genomföras stegvis så att varje myndighet som ansvarar för skötseln av lån och fordringar på förhand kommer överens med Statskontoret om datakörningen och tidpunkten för denna.

Datakörningarna ska genomföras i tillräckligt god tid så att Statskontoret och de överförande myndigheterna kan försäkra sig om att körningarna har genomförts felfritt innan den tidsfrist som fastställts för överföringen har löpt ut.

Överföringarna ska genomföras senast den 31 december 2008.

3 §

Minimibeloppet av lån och fordringar som utsöks

Exekutiv auktion av en säkerhet för ett lån eller en fordran får inte sökas om inte kapitalet, räntorna, dröjsmålsräntorna...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.