Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bränsleavgift som betalas för privata fritidsbåtar 21.12.2007/1307

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Lagens tillämpningsområde

För privata fritidsbåtar i vilka det används bränsle som beskattas lindrigare än motorbensin eller dieselolja eller bränsle som är skattefritt ska betalas bränsleavgift till staten i enlighet med denna lag.

Bränsleavgift tas ut för att förhindra att bränsle som ger upphov till avgiftsskyldighet används. Det är förbjudet att i en privat fritidsbåt använda bränsle som ger upphov till avgiftsskyldighet.

Denna lag tillämpas på sådana privata fritidsbåtar vilkas ägare, antingen en fysisk person eller en sammanslutning, har hemort i Finland samt på privata fritidsbåtar vilkas ägares hemort är någon annanstans än i Finland, om båten används i Finland.

2 §

Tillämpningen av andra lagar

På definitionerna av bränslen tillämpas de grunder som anges i lagen om accis på flytande bränslen (1472/1994).

Om inte något annat föreskrivs i denna lag, tillämpas på beslut om bränsleavgift, om höjning av bränsleavgiften och om försummelseavgift som avses i denna lag samt på delgivning av beslutet och på betalning vad som föreskrivs om försummelseavgift i 39 § i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016). Om inte annat föreskrivs i denna lag, tillämpas på uppbörd och indrivning av bränsleavgift, höjd bränsleavgift och försummelseavgift vad som i lagen om skatteuppbörd (11/2018) och i lagen om skattetillägg och förseningsränta (1556/1995) föreskrivs om uppbörd och indrivning av den försummelseavgift som avses i 39 § i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ, liksom vad som föresk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.