Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Försvarsministeriets förordning om frivilligt försvar 12.12.2007/1212

I enlighet med försvarsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 17, 29 och 34 § i lagen av den 11 maj 2007 om frivilligt försvar (556/2007):

1 kap

Ordnande av frivillig militär utbildning

1 § (4.3.2020/102)

1 § har upphävts genom F 4.3.2020/102.

2 § (4.3.2020/102)

2 § har upphävts genom F 4.3.2020/102.

3 §

Anmälan om risksituationer samt missförhållanden och brister

Försvarsmakten ska föra en förteckning över alla risksituationer samt missförhållanden och brister som anknyter till frivillig militär utbildning.

Försvarsmakten ska utan dröjsmål till försvarsministeriet anmäla allvarliga risksituationer som eventuellt sammanhänger med verksamheten och som kan påverka utbildningens kvalitet och säkerhet.

2 kap

Förbindelse

4 §

Avgivande av en förbindelse

En förbindelse enligt 28 § i lagen om frivilligt försvar avges skriftligen genom att en av Huvudstaben fastställd blankett fylls i. Blanketten kan också finnas i elektronisk form.

Förbindelsen med bilagor sänds till försvarsmaktens regionalbyrå eller Försvarsutbildningsföreningens distriktsbyrå.

5 § (4.3.2020/102)

Utredning till den som avger en förbindelse

Den som avger en förbindelse ska personligen ges en utredning om de rättigheter och skyldigheter som hör samman med att förbindelsen avges samt om registreringen av uppgifter om den som avger förbindelsen och om integritetsskyddet. Den som avger en förbindelse ska också upplysas om att han eller hon när som helst kan återkalla sin förbindelse, dock inte under sådana undantagsförhållanden som avses i 3 § i beredskapslagen (1552/2011). Utredningen och meddelandet ska lämnas innan den skriftliga förbindelsen ges.

6 §

Förbindelsens giltighet

Bestämm...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.