Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ombildande av Vägverket till ett aktiebolag 7.12.2007/1126

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Överlåtelsefullmakt och det aktiebolag som ska bildas

Statsrådet bemyndigas att till det aktiebolag som ska bildas för att fortsätta det till kommunikationsministeriets förvaltningsområde hörande Vägverkets verksamhet överlåta den egendom och de immateriella rättigheter som är i Vägverkets besittning och den affärsverksamhet som verket bedrivit.

Aktiebolagets verksamhetsområde omfattar service inom byggbranschen. Till aktiebolagets verksamhetsområde hör därutöver industri- och miljötjänster samt trafiktjänster och till verksamhetsområdet anslutna produkter. Bolaget kan bedriva verksamhet i hemlandet och även utomlands.

När aktiebolaget bildas tecknar staten samtliga aktier.

2 §

Villkoren för överlåtelsen

Statsrådet bestämmer vilken egendom som ska överlåtas och värdet av den samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang i anslutning till överlåtelsen av egendomen och bildandet av aktiebolaget.

Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som ska sättas in i bolaget mot aktier.

Statens lån till bolaget kan stå utan säkerhet till det kapitalbelopp som motsvarar statens lån för Vägverkets egendom vid tidpunkten för överlåtelsen.

3 §

Beskattning

Aktiebolaget är inte skyldigt att betala överlåtelseskatt för överlåtelse av egendom som avses i 1 § mot aktierna i det aktiebolag som ska bildas.

Vid inkomstbeskattningen iakttas i tillämpliga delar vad som i 52 d § i lagen om beskattning av inkomst av näringsverksamhet (360/1968) föreskrivs om verksamhetsöverlåtelse.

4 §

Ansvar för affärsverkets förbindelser

Aktiebolaget svarar för de låne-, service-, entrep...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.