Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om överföring av vissa personer och tjänster till finansministeriet 9.11.2007/1018

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Anställda i tjänste- och arbetsavtalsförhållande som sköter uppgifter som den 1 januari 2008 överförs från inrikesministeriet till finansministeriet samt motsvarande tjänster överförs till finansministeriet när denna lag träder i kraft. Anställda som sköter tidsbegränsade uppgifter övergår i finansministeriets tjänst till visstidsanställningens slut.

Överföringen av tjänsterna förutsätter inte de berörda tjänstemännens samtycke. Anställda som överförs behåller de rättigheter och skyldigheter som vid överföringen gäller enligt deras anställningsvillkor. Löner som är högre än månadslönen enligt finansministeriets lönesystem garanteras under förutsättning att personens uppgifter vid finansministeriet är minst lika krävande som personens uppgifter vid inrikesministeriet. Personen har då rätt till ett lönetillägg till beloppet av skillnaden mellan den månadslön som betalades vid inrikesministeriet och den månadslön som betalas vid finansministeriet.

Om de uppgifter som hör till en tjänst ändras väsentligt och en ny tjänst inrättas i stället för den tidigare, kan den nya tjänsten tillsättas utan att den förklaras ledig. En i 4 § 2 mom. i statstjänstemannalagen (750/1994) avsedd ny tjänst ska dock förklaras ledig.

2 §

Denna lag träder i kraft den 1 januari 2008.

Åtgärder som verkställigheten av lagen förutsätter får vidtas innan lagen träder i kraft.

RP 56/2007 , FvUB 5/2007, RSv 51/2007

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.