Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om förflyttning av vissa personer och överföring av vissa tjänster till inrikesministeriet 9.11.2007/988

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

De tjänstemän och anställda i arbetsavtalsförhållande vid arbetsministeriet som sköter uppgifter som vid ikraftträdandet av denna lag överförs till inrikesministeriet övergår till inrikesministeriet när denna lag träder i kraft. De anställda som sköter tidsbegränsade uppgifter vid arbetsministeriet övergår till inrikesministeriet för den tid som deras anställningsförhållande pågår. Minoritetsombudsmannen, tjänstemännen och de anställda i arbetsavtalsförhållande vid minoritetsombudsmannens byrå och motsvarande tjänster överförs till minoritetsombudsmannens byrå som finns i anslutning till inrikesministeriet och de anställda vid diskrimineringsnämnden som har uppgiften som huvudsyssla samt motsvarande tjänster överförs till diskrimineringsnämnden som finns i anslutning till inrikesministeriet. Överföringen av en tjänst kräver inte tjänstemannens samtycke.

De anställda som överförs behåller de rättigheter och skyldigheter som vid överföringen gäller enligt anställningsvillkoren. Högre avlöning än månadslönen enligt inrikesministeriets lönesystem garanteras under förutsättning att kravnivån för personens arbetsuppgifter vid inrikesministeriet motsvarar minst kravnivån för de uppgifter som personen hade vid arbetsministeriet. Personen har i så fall rätt till ett lönetillägg till ett belopp som motsvarar skillnaden mellan den månadslön som han eller hon fick vid arbetsministeriet och månadslönen som han eller hon får vid inrikesministeriet.

Om de uppgifter som hör till en tjänst ändras väsentligt och en ny tjänst inrät...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.