Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om bolagisering av Geologiska forskningscentralens tjänster inom kemisk analys 29.6.2007/741

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Statsrådet berättigas att till det aktiebolag som skall bildas överlåta den egendom för produktion av tjänster inom kemisk analys som innehas av den till handels- och industriministeriets ansvarsområde hörande Geologiska forskningscentralen samt den verksamhet som avser analystjänsterna. Aktiebolagets verksamhetsområde omfattar laboratorie-, mätnings- och testningstjänster samt tillhörande sakkunnigtjänster.

När aktiebolaget bildas tecknar staten samtliga aktier.

2 §

Statsrådet bestämmer vilken egendom som skall överlåtas och dess värde samt villkoren för överlåtelsen. Statsrådet bestämmer också om övriga arrangemang som har samband med överlåtelsen av egendomen och bildandet av aktiebolaget.

Statsrådet bestämmer vilken del av egendomen som skall sättas in i aktiebolaget mot aktier.

3 §

Vid inkomstbeskattningen anses aktiebolaget som sådant fortsätta den verksamhet vid Geologiska forskningscentralen som avser tjänster inom kemisk analys.

4 §

Aktiebolaget svarar för de skuld-, service-, anskaffnings- och leveransavtal samt andra liknande förbindelser som Geologiska forskningscentralen har ingått och som gäller den egendom och den verksamhet avseende tjänster inom kemisk analys som överlåts till aktiebolaget.

Statens ansvar för de förbindelser som avses i 1 mom. förblir i kraft.

5 §

De som vid denna lags ikraftträdande är anställda i uppgifter som avser tjänster inom kemisk analys vid Geologiska forskningscentralen övergår till anställning hos aktiebolaget i uppgifter som motsvarar de tidigare om de gett sitt skriftliga...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.