Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om ersättande av utbildningskostnader för tjänstemän vid gränsbevakningsväsendet 14.6.2007/721

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 27 § 3 mom. i lagen av den 15 juli 2005 om gränsbevakningsväsendets förvaltning (577/2005):

1 §

Författningsgrund

För att få delta i utbildning vid gränsbevakningsväsendet till vilken man godkänns på basis av urvalsprov förutsätts enligt 27 § i lagen om gränsbevakningsväsendets förvaltning (577/2005) att den studerande, innan studierna inleds, ger en skriftlig förbindelse att han eller hon kommer att tjänstgöra vid gränsbevakningsväsendet under en minimitid på högst två år räknat från den dag studierna avslutades (tjänstgöringsförbindelse). För en person som hör till personal som flyger luftfartyg vid gränsbevakningsväsendet kan tjänstgöringsförbindelsen vara högst 14 år.

Om en tjänsteman vid gränsbevakningsväsendet under den tid tjänstgöringsförbindelsen gäller säger upp sig eller blir uppsagd eller själv avbryter sina studier eller studierna avbryts av någon av personen beroende annan orsak än sjukdom eller avsaknad av flygaregenskaper, skall han eller hon i ersättning för de kostnader som utbildningen åsamkat staten betala ett belopp som närmare bestäms genom förordning av inrikesministeriet. Ersättningens belopp får uppgå till högst hälften av de kostnader som utbildningen åsamkat staten.

Bestämmelser om den tjänstgöringsförbindelse som gäller i fråga om utbildningsprogrammet för officerare enligt förordningen om försvarshögskolan finns i 10 b § i lagen om försvarsmakten (402/1974).

2 §

Tidpunkten för tjänstgöringsförbindelsens upphörande

Tidpunkten för tjänstgöringsförbindelsens upphörande faststä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.