Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om delegationen för elektronisk informationsadministration inom social- och hälsovården (upphävd) 7.6.2007/683

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.11.2021. Se L 784/2021 51 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 21 § i lagen av den 9 februari 2007 om elektronisk behandling av klientuppgifter inom social- och hälsovården (159/2007):

1 §

Delegationen och dess mål

I anslutning till social- och hälsovårdsministeriet finns en delegation för elektronisk informationsadministration inom social- och hälsovården. Delegationen har som mål att främja realiseringen och utvecklingen av de riksomfattande informationssystemtjänsterna inom social- och hälsovården samt att främja förenhetligandet och utvecklandet av serviceanvändarnas informationssystem.

Statsrådet tillsätter delegationen på framställning av social- och hälsovårdsministeriet för högst tre år i sänder.

2 §

Sammansättning

Delegationen har en ordförande, en vice ordförande och högst 16 medlemmar. Var och en av dem har en personlig suppleant. I delegationen skall åtminstone social- och hälsovårdsministeriet, Forsknings- och utvecklingscentralen för social- och hälsovården, Rättsskyddscentralen för hälsovården, Folkpensionsanstalten, dataombudsmannens byrå, Finlands Kommunförbund, hälsovårdscentralerna, sjukvårdsdistrikten, tillhandahållarna av privata hälso- och sjukvårdstjänster, kommunerna eller samkommunerna, tillhandahållarna av privata socialvårdstjänster samt apoteksverksamheten vara representerade.

Om ordföranden, vice ordföranden, en medlem eller en suppleant i delegationen avgår under...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.