Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om kontroller av kontanta medel som förflyttas över Europeiska gemenskapens gräns (upphävd) 8.6.2007/653

Denna lag har upphävts genom L 27.5.2021/432, som gäller fr.o.m. 3.6.2021.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde

Denna lag innehåller kompletterande bestämmelser om tillämpningen i Finland av Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 1889/2005 om kontroller av kontanta medel som förs in i eller ut ur gemenskapen.

2 § (22.5.2015/644)

Behörig myndighet

Den behöriga myndighet som avses i artikel 2 i förordningen är Tullen. När polisen och gränsbevakningsväsendet sköter tulluppgifter är även de behöriga.

3 §

Anmälan

En i artikel 3 i förordningen avsedd anmälan om att kontanta medel som avses i artikel 2 i förordningen förs in i eller ut ur gemenskapen till ett värde av minst 10 000 euro skall lämnas till den behöriga myndighet som avses i 2 §. Anmälan skall vara skriftlig.

Tullen får meddela närmare föreskrifter om anmälans form, platsen för lämnande av anmälan och om anmälningsförfarandet i övrigt. (22.5.2015/644)

4 § (29.4.2016/307)

Valutaomräkningskurser

När kontanta medel i utländsk valuta som förs in i eller ut ur landet omräknas i euro ska de valutaomräkningskurser som publicerats i enlighet med artikel 53.1 i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 952/2013 om fastställande av en tullkodex för unionen användas.

5 §

Granskningsrätt

För kontroll av att anmälningsplikten enligt artikel 3 i förordningen har fullgjorts har den behöriga myndigheten rätt att hejda en person och granska hans eller hennes ytterkläder och resgods när personen reser in i eller ut ur gemenskapen, samt hejda och granska fordon.

För kontroll av att anmälningsplikten enligt artikel 3 i den förordnin...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.