Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om förtjänstmedalj för motorfordonstrafikarbete 16.3.2007/284

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat på föredragning av kommunikationsministern, föreskrivs med stöd av 2 § 1 mom. i lagen av den 23 december 1999 om offentlig belöning (1215/1999):

1 §

För främjande av arbetet för utvecklande av motorfordonstrafiken finns en förtjänstmedalj.

2 §

Förtjänstmedaljen kan tilldelas

1) en medlem av en medlemsorganisation inom Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry för förtjänstfullt och långvarigt arbete till förmån för den riksomfattande motorfordonstrafiken, dess utveckling och verksamhetsförutsättningar,

2) en person som utan att höra till en medlemsorganisation genom sitt långvariga och framgångsrika arbete har främjat förverkligandet av Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:s mål,

3) en utlänning som genom sitt arbete på ett betydande sätt och under en lång tid har främjat Moottoriliikenteen Keskusjärjestö ry:s internationella kontakter.

Av mottagaren av förtjänstmedaljen förutsätts att hans eller hennes verksamhet är allmänt uppskattad.

3 §

Förtjänstmedaljen är av tombak. På medaljens åtsida finns avbildat en bilratt och förarens händer samt texten "MOOTTORILIIKENTEEN HYVÄKSI". På medaljens frånsida finns ett löpande nummer. Medaljens diameter är 33 millimeter och tjocklek 2 millimeter. Till medaljen hör ett band, som är 31 millimeter brett. Mitt på bandet löper en 2 millimeter bred vit rand och på vardera sidan om den en 2 millimeter bred gul rand åtskiljd av en svart rand. Bandets grundfärg är svart.

Medaljen med tillhörande band motsvarar bilden nedan.


4 §

Förtjänstmedaljen bärs i band på samma sätt som ett utmärkelsetecken. På uniform får bandet bära...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.