Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om kännetecknen för en funktionellt och ekonomiskt självständig gårdsbruksenhet 1.3.2007/213

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet, föreskrivs med stöd av 2 a § i lagen av den 28 december 2001 om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001), sådan denna paragraf lyder i lag 1446/2006, och 3 § 2 mom. i lagen av den 29 december 2006 om kompensationsbidrag, miljöstöd för jordbruket samt om vissa andra stöd som har samband med förbättrande av miljöns och landsbygdens tillstånd (1440/2006):

1 § (1.7.2015/851)

Tillämpningsområdet

Denna förordning tillämpas vid bedömning av en gårdsbruksenhets funktionella och ekonomiska självständighet när det gäller stödformer som är föreskrivna med stöd av lagen om nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen (1559/2001).

2 §

Kännetecknen för en funktionellt självständig gårdsbruksenhet

Vid bedömningen av en gårdsbruksenhets funktionella självständighet skall följande omständigheter granskas:

1) hur produktionsverksamheten på gårdsbruksenheten är ordnad,

2) att de tillstånd, anmälningar och registreringar som behövs i produktionsverksamheten är adekvata samt att de uppgifter som lämnats till olika myndigheter är enhetliga, samt

3) ägarförhållandena gällande gårdsbruksenheten och sökandens delägarskap i andra företag eller sammanslutningar som bedriver jordbruksverksamhet, i synnerhet om jordbruket delas eller har delats så att det bedrivs i olika företag eller sammanslutningar eller om nya företag eller sammanslutningar grundas och dessa arrangemang påverkar sökandens rätt till stöd eller beloppet av stöd.

Vid den granskning som avses i 1 mom. 1 punkten ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.