Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Finansministeriets förordning om jubileumsmyntet för A. E. Nordenskiöld och Nordostpassagen 23.1.2007/51

I enlighet med finansministeriets beslut föreskrivs med stöd av 1 § 2 mom. i lagen av den 27 mars 1998 om mynt (216/1998), sådant det lyder i lag 378/2002:

1 §

Med anledning av att 175 år har förflutit sedan Adolf Erik Nordenskiölds födelse präglas ett jubileumsmynt, A. E. Nordenskiöld och Nordostpassagen, av valören 10 euro.

2 §

Jubileumsmyntet är av silverlegering, av vars vikt 925 promille är silver och 75 promille koppar. Halterna får variera högst ± 10 promilleenheter.

3 §

Jubileumsmyntets diameter är 38,6 ± 0,1 millimeter och vikt 25,5 ± 0,5 gram.

Högst 5 procent av mynten får till diametern avvika mer än ± 0,1 millimeter.

4 §

Jubileumsmynten är cirkelformiga. Bilderna och inskrifterna på de plana ytorna är placerade så att vardera sidan av myntet är på rätt led då myntet vänds som ett bokblad.

På myntet finns begynnelsebokstaven i myntutformarens släktnamn P, Ab Myntverket i Finlands logotyp och gemenskapssymbolen.

5 §

Jubileumsmyntets utseende framgår av följande beskrivning och bilden nedan.

Mitt på myntets teckensida avbildas i relief en person som håller i ett roder. Nere till vänster finns en plastisk yta och på den i relief årtalet 2007 och nere till höger bokstaven P. Upptill finns i relief i bågform från vänster till höger texten A. E. NORDENSKIÖLD och till vänster nerifrån upp i bågform årtalen 1832 - 1901 i relief.

På myntets valörsida finns en plastisk yta och uppe till vänster på den en labyrint i fördjupning. Från vänster neråt finns i bågform i relief texten SUOMI FINLAND och ovanför i relief värdebeteckningen 10 €. Uppe till höger i labyrintfiguren finns i relief Ab Myntverket i F...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.