Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om besvärsnämnden för social trygghet 28.12.2006/1418

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 19 § 1 mom. i lagen av den 22 december 2006, om besvärsnämnden för social trygghet (1299/2006):

1 §

Personalen vid besvärsnämnden för social trygghet

Besvärsnämnden för social trygghet har förutom en ordförande med uppdraget som huvudsyssla och en vice ordförande med uppdraget som huvudsyssla samt föredragande även notarier och annan personal.

Besvärsnämnden utnämner besvärsnämndens föredragande, notarier och övriga personal samt anställer personal i arbetsavtalsförhållande.

2 §

Besvärsnämndens sekreterare

Besvärsnämnden kan förordna en föredragande till sekreterare för besvärsnämnden.

3 §

Beviljande av tjänstledighet och tillsättande av uppgifterna som ordförande samt vice ordförande för viss tid

Statsrådet beviljar ordföranden med uppdraget som huvudsyssla och vice ordföranden med uppdraget som huvudsyssla tjänstledighet för längre tid än två år. Social- och hälsovårdsministeriet beviljar tjänstledighet för högst två år samt sådan tjänstledighet som tjänstemannen har rätt till med stöd av lag eller tjänstekollektivavtal.

Ordföranden med uppdraget som huvudsyssla och vice ordföranden med uppdraget som huvudsyssla utnämns av statsrådet till ett tjänsteförhållande för viss tid som varar över ett år och av social- och hälsovårdsministeriet till ett tjänsteförhållande för viss tid som varar högst ett år.

Besvärsnämnden beviljar tjänstledighet för andra tjänstemän och sådan befrielse som motsvarar tjänstledighet för personal i arbetsavtalsförhållande.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.