Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Kommunikationsministeriets förordning om minskning av insidan på lastbilar, släpvagnar till lastbilar och växelflak som är över 2,55 meter breda och som används i fordonskombinationer som är över 22,00 meter långa (i kraft 1.1.2007–31.12.2009) 22.12.2006/1378

I enlighet med kommunikationsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 87 § 8 mom. i vägtrafiklagen av den 3 april 1981 (267/1981), sådant det lyder i lag 1321/2006:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning gäller i 87 § 8 mom. i vägtrafiklagen (267/1981) avsedd minskning av lastutrymmets bredd på insidan på lastbilar, släpvagnar till lastbilar och växelflak som är över 2,55 meter breda och som används i fordonskombinationer vars fasta konstruktion är över 22,00 meter lång. Även containrar och växelflak anses utgöra fasta konstruktioner. Förordningen gäller dock inte sådana temperaturkontrollerade fordon som avses 2 § i förordningen om användning av fordon på väg (1257/1992).

2 §

Tekniskt utförande av en minskning av ett lastutrymmes bredd

Minskningen skall utföras så att man vid lastutrymmets sidoväggar, sidolämmar, sidostolpar, golv eller andra motsvarande konstruktionsdelar tillräckligt stadigt fäster formbeständiga profiler, skivor, lister eller andra liknande element som minskar bredden.

Ett godtagbart sätt att minska bredden är att förse slutna lastutrymmen, öppna lastutrymmen som försetts med sidolämmar samt lastutrymmen som försetts med sidolämmar och med annat än av styvt material framställd beklädnad med minst 0,30 meter höga element som minskar bredden och som monteras på insidan av lastutrymmets sidoväggar eller sidolämmar på hela den invändiga längden av lastutrymmet så att last...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.