Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om den anläggningstekniska och hushållsvattenhygieniska kompetens som krävs av den som arbetar vid en anläggning som levererar hushållsvatten och om testning av sådan kompetens 12.12.2006/1351

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 20 b och 59 a § i hälsoskyddslagen av den 19 augusti 1994 (763/1994), sådana de lyder i lag 285/2006:

1 §

Tillämpningsområde och syfte

I denna förordning föreskrivs om den anläggningstekniska och hushållsvattenhygieniska kompetens som krävs av den som utför åtgärder som påverkar hushållsvattnets kvalitet i en anläggning som levererar hushållsvatten för fler än 50 personers behov eller mer än 10 kubikmeter hushållsvatten per dag. I förordningen föreskrivs dessutom om kompetenstestning, testintyg och testarens behörighet.

2 §

Anläggningsteknisk och hushållsvattenhygienisk kompetens

Personer som i anläggningen utför åtgärder som påverkar hushållsvattnets kvalitet måste ha tillräckliga grundläggande kunskaper om vattenförsörjning, vattenmikrobiologi och vattenkemi, teknik för rening av hushållsvatten, vattenledningsnätens hygien, personlig hygien, driftsövervakning av hushållsvattnet och lagstiftningen om kvaliteten på hushållsvatten.

Verksamhetsidkaren skall föra bok över den anläggningstekniska och hushållsvattenhygieniska kompetensen hos dem som arbetar vid anläggningen och på begäran visa dessa uppgifter för den kommunala hälsoskyddsmyndigheten.

3 §

Testintyg

Till den person som med godkänt resultat genomgått ett test utfärdas utan dröjsmål ett testintyg enligt den modell som Social- och hälsovårdens produkttillsynscentral har fastställt.

4 §

Kompetenstest

Syftet med kompe...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.