Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets förordning om den anläggningstekniska och bassängvattenhygieniska kompetens som krävs av den som arbetar i en simhall, badanläggning eller motsvarande anläggning och om testning av sådan kompetens 12.12.2006/1350

I enlighet med social- och hälsovårdsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 28 a och 59 a § i hälsoskyddslagen av den 19 augusti 1994 (763/1994), sådana de lyder i lag 285/2006:

1 §

Tillämpningsområde och syfte

I denna förordning föreskrivs om sådan anläggningsteknisk och bassängvattenhygienisk kompetens som krävs av den som utför åtgärder som påverkar bassängvattnets kvalitet i en siminrättning, simhall, badinrättning, vattenpark, rekreations-, rehabiliterings- eller massageanläggning, eller vid andra motsvarande anläggningar. I förordningen föreskrivs dessutom om kompetenstestning, testintyg och testarens behörighet.

2 §

Anläggningsteknisk och bassängvattenhygienisk kompetens

Personer som i en anläggning som avses i 1 § utför åtgärder som påverkar bassängvattnets kvalitet måste ha tillräckliga grundläggande kunskaper om mikrobiologi, bassängvattenkemi, teknik för rening av bassängvatten, ventilation, personlig hygien, renhållning, driftsövervakning av bassängvattnet och lagstiftningen om kvaliteten på bassängvatten.

Kompetensintyg skall också innehas av en verksamhetsidkare som i sin egen anläggning utför åtgärder som påverkar bassängvattnets kvalitet.

Verksamhetsidkaren skall föra bok över den anläggningstekniska och bassängvattenhygieniska kompetensen hos de personer som arbetar vid anläggningen och på begäran visa upp dessa uppgifter för den kommunala hälsoskyddsmyndigheten.

3 §

Testintyg

Till den person som med godkänt resul...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.