Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Brottspåföljdsområdets utbildningscentral 22.12.2006/1316

Se ändringsförslag RP 57/2021.

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Ställning och uppgifter

Brottspåföljdsområdets utbildningscentral är en enhet vid Brottspåföljdsmyndigheten. Utbildningscentralen har till uppgift att ordna utbildning som leder till yrkesinriktad examen inom brottspåföljdsområdet och fortbildning samt bedriva forsknings- och utvecklingsverksamhet inom sitt eget område. (30.11.2012/716)

Närmare bestämmelser om utbildningscentralens uppgifter utfärdas genom förordning av statsrådet.

2 kap

Förvaltning

2 § (30.11.2012/716)

Direktion

Utbildningscentralen har en direktion som tillsätts av generaldirektören för Brottspåföljdsmyndigheten för fyra år i sänder.

Direktionen har till uppgift att utveckla, följa och stödja utbildningscentralens verksamhet samt avgöra rättelseyrkanden och andra ärenden som hör till dess behörighet.

Till direktionen hör en ordförande och högst nio andra medlemmar som var och en har en personlig suppleant. Medlemmarna ska företräda undervisningssektorn, brottspåföljdsområdet och intressentgrupperna inom det området samt annan sakkunskap som är viktig med tanke på utbildningscentralens verksamhet. En av medlemmarna och dennes suppleant företräder utbildningscentralens personal.

Närmare bestämmelser om direktionens uppgifter får utfärdas genom förordning av statsrådet.

3 §

Behandling av ärenden i direktionen

Direktionen är beslutför när ordföranden eller vice ordföranden och minst tre andra medlemmar eller suppleanter är närvarande.

Direktionens beslut blir den åsikt som majoriteten understöder. Om rösterna faller lika, gälle...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.