Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om företagshälsokort för arbetstagare som utför byggarbete 14.12.2006/1176

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av 12 § 4 mom. i lagen av den 21 december 2001 om företagshälsovård (1383/2001):

1 §

Syfte och tillämpningsområde

Syftet med denna förordning är att med hjälp av företagshälsokort främja ordnandet och genomförandet av företagshälsovård för arbetstagare som utför byggarbete samt att underlätta kontrollen av deras hälsa.

Med byggarbete avses i denna förordning sådant arbete som hör till tillämpningsområdet för statsrådets beslut om säkerheten vid byggarbeten (629/1994).

Utöver vad som föreskrivs i statsrådets förordning om principerna för god företagshälsovårdspraxis samt om företagshälsovårdens innehåll och den utbildning som krävs av yrkesutbildade personer och sakkunniga inom företagshälsovården (1484/2001) samt i statsrådets förordning om hälsoundersökningar i arbete som medför särskild fara för ohälsa (1485/2001) skall denna förordning tillämpas på arbetstagare som utför byggarbete.

Denna förordning tillämpas dock inte på

1) funktionärer,

2) sådana arbetstagare i vvs-, el-, tele-, hiss- eller fjärrvärmebranschen eller andra arbetstagare som är anställda hos andra företag än byggföretag och som installerar eller underhåller särskilda system, utrustningar eller anordningar som installeras i en byggnad eller en konstruktion samt

3) sådana telefon-, datakommunikations-, el- eller fjärrvärmearbetare eller arbetstagare vid en elproduktionsanläggning som är anställda hos andra företag än byggföretag.

SRb om säkerheten vid byggarbeten 629/1994 har upphävts genom SRf om säkerh...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.