Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om arvoden och ersättningar som betalas till medlemmar av statsrådet 8.12.2006/1096

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Till medlemmar av statsrådet betalas arvode till sådant belopp att uppdraget kan skötas på behörigt sätt.

Arvodet motsvarar till sitt belopp det arvode som med stöd av lagen om riksdagsmannaarvode (328/1947) betalas till riksdagens vice talman. Det arvode som betalas till statsministern motsvarar emellertid det arvode som betalas till riksdagens talman.

2 §

Till en medlem av statsrådet betalas arvode från den dag då han eller hon börjar sköta uppdraget som medlem av statsrådet och rätten till arvode upphör när han eller hon har beviljats avsked eller anses ha avgått från sitt uppdrag som medlem av statsrådet.

Till den del en medlem av statsrådet utöver arvodet för samma tid har rätt till dagpenningsförmån på grund av sjukledighet eller moderskaps-, faderskaps- eller föräldraledighet eller partiell föräldraledighet, betalas dagpenningsförmånen till statsrådets kansli. Dagpenningsförmån betalas inte till medlemmen av statsrådet för samma tid till den del den motsvarar arvodet.

3 §

En medlem av statsrådet har varje kalenderår rätt till en ledighet på 30 dagar som jämställs med semester och om vars tidpunkt statsrådets allmänna sammanträde beslutar.

Om en medlem av statsrådet inte kan ta ut sin ledighet, ersätts han eller hon för den i pengar.

4 §

I fråga om ersättning för tjänsteresor som medlemmar av statsrådet företar iakttas i tillämpliga delar vad som har avtalats om ersättning av statstjänstemäns resekostnader.

I fråga om tillhandahållande av tjänstebil och om transport- och säkerhetsarrangemang för medlemmar av statsrådet bestäms genom beslut av statsrådets kansli.

5 §

I fråga om olycksfallse...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.