Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets förordning om operativa krav på åtskiljande av verksamheterna hos en eldistributionsnätsinnehavare 19.10.2006/922

Denna förordning förblir i kraft. Se 117 § i L 588/2013.

I enlighet med handels- och industriministeriets beslut föreskrivs med stöd av 34 c § 2 mom. i elmarknadslagen av den 17 mars 1995 (386/1995), sådant detta lagrum lyder i lag 1172/2004:

1 § (19.8.2013/616)

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på en distributionsnätsinnehavare som utövar sådan juridiskt åtskild elnätsverksamhet som avses i 60 § i elmarknadslagen (588/2013) och som har minst 50 000 nätanvändare.

2 §

Definitioner

I denna förordning avses med

1) nätinnehavarens ledning sammanslutningens verkställande direktör samt en medlem i styrelsen eller motsvarande organ,

2) anställningsförmån lön eller annat vederlag för arbete som utförts för arbetsgivarens räkning, vilken baserar sig på avtal eller på det premieringssystem som riktas till ledningen,

3) vertikalt integrerat företag ett företag eller en grupp av företag där samma person eller samma personer direkt eller indirekt har rätt att utöva bestämmande inflytande och där det berörda företaget eller den berörda företagsgruppen bedriver verksamhet inom minst ett av områdena överföring eller distribution och minst ett av områdena produktion eller leverans av el. (19.8.2013/616)

3 §

Anställningsförmåner för nätinnehavarens ledning

En nätinnehavare, som utgör en del av ett vertikalt integrerat företag, får inte bevilja sin ledning en anställningsförmån som grundar sig på resultatet av verksamheten vid de delar av företaget som utövar elproduktions- eller elförsäljningsverksamhet eller på en annan storhet som mäter deras framgång.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.