Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ombildning av Folkpensionsanstaltens interna rehabiliteringsbolag Petrea till en stiftelse 19.10.2006/898

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Folkpensionsanstalten ges rätt att överlåta i Folkpensionsanstaltens interna rehabiliteringsbolag Petreas besittning varande lös egendom, immateriella rättigheter och fordringar samt verksamhet till en stiftelse som bildas för att fortsätta det interna rehabiliteringsbolaget Petreas verksamhet. De lokaler som det interna rehabiliteringsbolaget Petrea besitter kvarstår i Folkpensionsanstaltens ägo.

Folkpensionsanstalten ges rätt att bilda en stiftelse och till stiftelsen i stiftelsekapital i enlighet med stiftelseurkunden betala två miljoner euro som Folkpensionsanstalten finansierar genom att realisera sina aktier.

2 §

Folkpensionsanstalten bestämmer vilken lös egendom som skall överlåtas till stiftelsen och värdet av den samt de villkor enligt vilka överlåtelsen av egendomen sker. Folkpensionsanstalten bestämmer även om andra arrangemang som gäller överlåtelsen av lös egendom och bildandet av stiftelsen.

3 §

Stiftelsen ansvarar för de skuld-, anskaffnings- och leveransavtal samt andra liknande förbindelser som det interna rehabiliteringsbolaget Petrea har ingått under sin verksamhetstid och som gäller den egendom och verksamhet som överlåtits till stiftelsen.

Folkpensionsanstaltens sekundära ansvar för det interna rehabiliteringsbolaget Petreas lån och andra förbindelser kvarstår.

4 §

Den personal som är anställd hos det interna rehabiliteringsbolaget Petrea när denna lag träder i kraft övergår till anställning hos stiftelsen i uppgifter som motsvarar de tidigare. De som har anställts hos det ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.