Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om verkställighet av lagen om pension för arbetstagare 5.10.2006/874

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från social- och hälsovårdsministeriet, föreskrivs med stöd av lagen av den 19 maj 2006 om pension för arbetstagare (395/2006):

1 § (10.11.2016/952)

Ansökan om pension

Pensionsskyddscentralen fastställer ett formulär för det läkarutlåtande som behövs för invalidpension och arbetslivspension.

När arbetstagaren ansöker om ålderspension enligt 7 § i lagen om införande av lagen om ändring av lagen om pension för arbetstagare (71/2016), ska han eller hon visa upp ett intyg från arbetslöshetskassan eller Folkpensionsanstalten över den tid han eller hon har fått arbetslöshetsdagpenning på basis av den rätt till tilläggsdagar som avses i 6 kap. 9 § i lagen om utkomstskydd för arbetslösa (1290/2002). Pensionsskyddscentralen fastställer ett formulär för det intyg från arbetslöshetskassan och Folkpensionsanstalten som behövs för ansökan om pension.

2 § (10.11.2016/952)

Undertecknande av beslut

Pensionsanstaltens och Pensionsskyddscentralens beslut kan undertecknas maskinellt.

3 §

Anmälningsskyldigheten för arbetsgivare som ingått försäkringsavtal

En arbetsgivare som ingått försäkringsavtal skall i försäkringsansökan meddela om han avser anmäla de i 144 § 1 mom. i lagen om pension för arbetstagare avsedda löneuppgifterna för arbetstagarna till arbetspensionsförsäkringsbolaget årligen eller månatligen. Också en arbetsgivare som ordnar sina arbetstagares pensionsskydd i en pensionskassa eller en pensionsstiftelse skall meddela ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.