Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisningsministeriets förordning om grunderna för antagning av studerande i gymnasieutbildningen (upphävd) 19.9.2006/856

Denna förordning har upphävts genom F 23.9.2021/838, som gäller fr.o.m. 1.1.2022.

I enlighet med undervisningsministeriets beslut föreskrivs med stöd av 20 § 2 mom. i gymnasielagen av den 21 augusti 1998 (629/1998):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas vid antagning av studerande till gymnasieutbildning.

2 §

Antagningsgrunderna i utbildning avsedd för unga

Om det finns fler sökande till den gymnasieutbildning som är avsedd för unga än det finns studieplatser att fylla, antas de studerande till gymnasiet i den ordning som anges av det aritmetiska medeltalet av vitsorden i modersmål och litteratur, det andra inhemska språket, främmande språk, religion eller livsåskådningskunskap, historia, samhällslära, matematik, fysik, kemi, biologi, hälsokunskap och geografi på avgångsbetyget från den grundläggande utbildningen. Höjda vitsord beaktas på basis av ett särskilt intyg som skolan utfärdat. Medeltalet räknas med en hundradels noggrannhet. Om flera sökande har samma medeltal, beaktas vid antagningen de sökandes ansökningsönskemål och därefter deras aritmetiska medeltal av vitsorden i de läroämnen som nämns ovan i detta moment samt i gymnastik, slöjd, huslig ekonomi, musik och bildkonst. Antagningen till finsk och svensk utbildning sker separat. (24.10.2007/948)

Om samma utbildningsanordnare har flera läroanstalter, tillämpas de grunder som nämns i 1 mom. på varje läroanstalt för sig. Om en studerande inte blir antagen till det önskade gymnasiet, kan utbildningsanordnaren erbjuda honom eller henne en nybörjarplats i ett annat av si...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.