Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om närmare bedömning av social ändamålsenlighet och ekonomiskt behov i fråga om vissa tidigare beviljade ägarbostadslån 24.8.2006/730

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet, föreskrivs med stöd av 7 a § 3 mom. i aravalagen av den 17 december 1993 (1189/1993), sådant det lyder i lag 715/2006:

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna förordning föreskrivs närmare om de grunder för beviljande av stöd för ägarbostadsaravalån som det föreskrivs om i 7 a § 1 och 2 mom. i aravalagen.

Förordningen tillämpas på överföring av följande lån:

1) bostadslån som beviljats före 1991,

2) aravalån som beviljats före 1997,

3) sådana i 7 § 2 mom. i aravalagen avsedda lån för anskaffning av bostadsaktier som beviljas för inlösen av bostad (inlösningslån),

4) sådana ombyggnadslån för egnahemshus som beviljats före 1997, samt

5) sådana långfristiga grundförbättringslån som beviljats enligt lagen om grundförbättring av bostäder (34/1979).

Förordningen tillämpas också vid justering av nivån på annuiteten för aravalån som beviljats åren 1991–1995 samt vid ändring av ett i 2 mom. 5 punkten avsett lån till ett bidrag.

2 §

Bostadsbehov

Vid bedömning av bostadsbehovet skall särskilt beaktas hushållets bostadssituation och hur brådskande behovet av att förbättra denna är samt hushållets storlek och åldersstruktur.

Bostaden skall vara av skälig storlek i förhållande till hushållets storlek och åldersstruktur. Då skäligheten bestäms skall även efterfrågan och utbudet på olika slags bostäder på orten beaktas.

3 §

Förmögenhet

När stöd beviljas beaktas såsom förmögenhet hushållets sammanlagda förmögenhet, om inte förmögenhetens värde är ringa eller förmögenheten är nödvändig för a...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.