Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om Pensionsskyddscentralen 19.5.2006/397

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 § (11.6.2020/460)

Pensionsskyddscentralen

Pensionsskyddscentralen är samordnande organ för verkställigheten och utvecklandet av det arbetspensionsskydd som avses i de arbetspensionslagar som nämns i 3 § 1 mom. och 2 mom. 1 och 2 punkten i lagen om pension för arbetstagare (395/2006).

2 §

Pensionsskyddscentralens uppgifter

Pensionsskyddscentralen har till uppgift att (30.11.2007/1111)

1) främja och samordna verkställigheten och utvecklingen av arbetspensionsskyddet, (30.11.2007/1111)

2) föra statistik och bedriva forskning inom sitt verksamhetsområde samt göra bedömningar av och kalkyler över utvecklandet och finansieringen av pensionsskyddet, (21.12.2016/1263)

3) främja samarbetet mellan pensionsanstalterna i uppgifter som förutsätter samverkan mellan pensionsanstalterna och sköta uppgifter som hänför sig till pensionsanstalternas samverkan,

4) främja arbetspensionsanstalternas samarbete med övriga inrättningar och myndigheter,

5) ha hand om de register som behövs för de uppgifter som föreskrivits för den i lag och se till att den information som arbetspensionsanstalterna behöver för verksamheten enligt arbetspensionslagarna är tillgänglig,

6) för att säkerställa en enhetlig tillämpningspraxis ge pensionsanstalterna rekommendationer om tillämpningen av arbetspensionslagarna för den privata sektorn, förordningar som utfärdats med stöd av dessa och övriga föreskrifter, (20.12.2022/1158)

7) informera och ge råd om arbetspensioner, dock med beaktande av vad som föreskrivs i 211 § i lagen om pensio...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.