Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om ungdomsarbete och ungdomspolitik (upphävt) 9.2.2006/103

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.1.2017. Se UngdomsL 1285/2016 29 §.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från undervisningsministeriet, föreskrivs med stöd av ungdomslagen av den 27 januari 2006 (72/2006):

1 kap

Statens ungdomsarbete och ungdomspolitik

1 §

Ungdomspolitiska utvecklingsprogrammet

Det i 4 § i ungdomslagen (72/2006) avsedda ungdomspolitiska utvecklingsprogrammet bereds vid undervisningsministeriet i samråd med social- och hälsovårdsministeriet, arbetsministeriet och miljöministeriet samt vid behov även med andra ministerier som är centrala med hänsyn till de unga. Utvecklingsprogrammet innehåller de riksomfattande ungdomspolitiska målen samt de riktlinjer för länens och kommunernas ungdomspolitiska programarbete som hänför sig till utbildning, sysselsättning, försörjning, hälsa, ett aktivt medborgarskap och en starkare social identitet, boende, företagsamhet, värnplikt och civiltjänst samt andra aktuella frågor som gäller barn och unga. I programmet beaktas de synpunkter som hänför sig till barn särskilt med tanke på barnens utveckling.

Undervisningsministeriet tillsätter vid behov en arbetsgrupp för beredningen och uppföljningen av programmet.

2 §

Statens delegation för ungdomsärenden

Statens delegation för ungdomsärenden har en ordförande, två vice ordförande och högst 15 andra medlemmar. Till medlemmar i delegationen kallar statsrådet personer som är förtrogna med de ungas uppväxt- och levnadsvillkor. Medlemmarna skall vara personer som föreslagits av de riksomfattande ungdomsorganisationerna och organisationerna som bedriver ungdomsarbete.

Delegati...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.