Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om bidrag till kostnader för rivning av aravahyreshus 26.1.2006/79

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från miljöministeriet, föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen av den 27 juli 2001 (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Av Statens bostadsfonds medel får inom de maximigränser som årligen fastställs i statsbudgeten beviljas bidrag för täckande av kostnader för rivning av aravahyreshus som avses i 2 § 1 mom. i aravabegränsningslagen (1190/1993) enligt vad som föreskrivs i denna förordning. På bidraget tillämpas dessutom vad som föreskrivs i statsunderstödslagen (688/2001).

2 § (6.2.2020/67)

Förutsättningar för beviljande av bidrag

Förutsättningar för beviljande av bidrag är att

1) Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet med stöd av 17 § i aravabegränsningslagen har gett tillstånd till rivning av huset,

2) bidraget behövs för att täcka kostnaderna för rivningen så att ekonomin hos den sammanslutning som äger hyreshuset ska kunna saneras eller ekonomiska svårigheter hos sammanslutningen förebyggas, och

3) den som ansöker om bidrag redogör för återvinningen av rivningsavfallet och rivningskostnaderna samt för vilka verkningar rivningen, ett eventuellt rivningsackord och bidraget har på sammanslutningens ekonomiska situation.

Har hyreshuset blivit befriat från användnings- och överlåtelsebegränsningar enligt aravabegränsningslagen (aravabegränsningar) kan bidrag beviljas, om det finns en i 17 § 1 mom. i aravabegränsningslagen avsedd grund för rivning av huset. För beviljande av bidrag till kostnaderna för rivning av ett hyreshus som har blivit befriat från aravabegränsningar ska det dessutom finnas något annat särskilt vägande skäl.

Bidrag kan ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.