Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakning 29.12.2005/1273

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från jord- och skogsbruksministeriet av den 22 december 2005, föreskrivs med stöd av 20 § 1 mom. i lagen om Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakning (1157/2005):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning föreskrivs om det förfarande som skall iakttas vid sådan jakt- och fiskeövervakning som avses i lagen om Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakning (1157/2005), nedan jakt- och fiskeövervakningslagen, om skjutvapen och andra maktmedels- och skyddsredskap som hör till jakt- och fiskeövervakarens utrustning samt om utrustning som behövs vid jakt- och fiskeövervakning.

2 §

Förfarande vid gripande av en person

En person som gripits med stöd av 6 § i jakt- och fiskeövervakningslagen skall bemötas sakligt.

Om den som gripits inte genast kan friges i enlighet med 6 § 2 mom. i jakt- och fiskeövervakningslagen skall jakt- och fiskeövervakaren omedelbart se till att den gripna personen överlämnas till polisen.

Om det vid gripandet eller överlämnandet av den gripne till polisen är absolut nödvändigt får jakt- och fiskeövervakaren begränsa den gripnes rörelsefrihet med handbojor eller på annat för ändamålet lämpligt sätt. Begränsningen av rörelsefriheten får inte orsaka den gripne fara och inte fortgå längre än nödvändigt.

3 §

Förfarande vid säkerhetsvisitation

Den säkerhetsvisitation som avses i 7 § i jakt- och fiskeövervakningslagen kan utföras med hjälp av en metalldetektor, någon annan teknisk anordning eller ett tränat djur. Saker som den person som kontrolleras medför samt fortskaffningsmedel kan också kontrolleras på annat sätt.

Säkerhetsvisitation skall utföras på ett sådant...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.