Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om fartygstrafikservice 22.9.2005/763

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från kommunikationsministeriet, föreskrivs med stöd av lagen av den 5 augusti 2005 om fartygstrafikservice (623/2005):

1 § (19.12.2018/1216)

Arbetsplatsutbildningsplan

VTS-tjänsteleverantören ska ha en av Transport- och kommunikationsverket eller av Trafikverket innan år 2019 fastställd arbetsplatsutbildningsplan för varje enskild VTS-central.

Av arbetsplatsutbildningsplanen ska framgå den metod med vilken man bedömer om en utbildningsperiod genomgåtts med godkänt resultat och om en arbetstagare har förmåga att självständigt börja arbeta som VTS-operatör.

Arbetsplatsutbildningsplanen ska innehålla anvisningar om tillvägagångssättet när en föråldrad anteckning om godkännande förnyas.

2 § (19.12.2018/1216)

Grundutbildning för VTS-operatörer

Grundutbildningen för VTS-operatörer ska anordnas enligt ett utbildningsprogram för denna utbildning. Utbildningsprogrammet ska grunda sig på en rekommendation som utarbetats av Internationella föreningen för navigeringsanordningar och fyrar (IALA) och godkänts av Internationella sjöfartsorganisationen (IMO).

Grundutbildningen ska bestå av fartygstrafikserviceteori och simulatorträning.

Den som deltar i grundutbildningen kan på grundval av tidigare utbildning beviljas fullständig eller partiell befrielse från någon del av utbildningsprogrammet. För att kunna bli befriad ska den som utbildas innan grundutbildningen börjar visa upp ett godtagbart intyg över ersättande utbildning.

Grundutbildningen ska genomgås innan den i 4 § avsedda arbetsplatsutbildningen slutar.

3 § (19.12.2018/1216)

Grundutbildning för VTS-chefer

G...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.