Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om sättande i kraft av konventionen om kamp mot korruption som tjänstemän i Europeiska gemenskaperna eller Europeiska unionens medlemsstater är delaktiga i samt om ikraftträdande av lagen om godkännande av vissa bestämmelser i konventionen 8.9.2005/736

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från justitieministeriet, föreskrivs:

1 §

Den i Bryssel den 26 maj 1997 ingångna, på grundval av artikel K 3.2 c i Fördraget om Europeiska unionen utarbetade konventionen om kamp mot korruption som tjänstemän i Europeiska gemenskaperna eller Europeiska unionens medlemsstater är delaktiga i, träder i kraft den 28 september 2005 så som därom har avtalats. Konventionen har godkänts av riksdagen den 9 oktober 1998 och av republikens president den 13 november 1998. Godkännandeinstrumentet har deponerats hos generalsekreteraren för Europeiska unionens råd den 18 december 1998.

2 §

Lagen om godkännande av vissa bestämmelser i konventionen om kamp mot korruption som tjänstemän i Europeiska gemenskaperna eller Europeiska unionens medlemsstater är delaktiga i träder i kraft den 28 september 2005.

3 §

Finland har lämnat följande förklaringar gällande konventionen:

1. I enlighet med 1 kap. 11 § i strafflagen tillämpar Finland bestämmelsen i artikel 7.1 b i konventionen på finska medborgare endast om gärningen är straffbar också enligt lagen på gärningsorten och om även en domstol i den främmande staten kunde ha dömt ut straff för gärningen. För brottet får då inte i Finland dömas ut en påföljd som är strängare än den som föreskrivs för brottet enligt lagen på gärningsorten.

2. Finland tillämpar inte bestämmelserna i artikel 7.1 c och d i konventionen.

3. Finland är inte bunden av artikel 10.1 i konventionen i...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.