Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om gränsbevakningsväsendets förfarande vid förvaring av egendom som omhändertagits 25.8.2005/658

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 84 § 2 mom. 1 punkten i gränsbevakningslagen av den 15 juli 2005 (578/2005):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på förvaring av egendom som omhändertagits av gränsbevakningsväsendet, om inte annat föreskrivs någon annanstans. Förordningen tillämpas även då gränsbevakningsväsendet förvarar egendom för en annan myndighets räkning.

2 §

Allmänna bestämmelser om egendom som omhändertagits

Egendom som omhändertagits skall förvaras säkert och omsorgsfullt så att egendomens värde inte onödigt minskar.

Endast tjänstemän vid gränsbevakningsväsendet har rätt att hantera egendom, om det inte finns särskilda skäl att avvika från detta. I fråga om egendom som omhändertagits med stöd av tvångsmedelslagen (450/1987) ansvarar undersökningsledaren för att bestämmelserna om förvaring av egendom iakttas och i fråga om annan egendom en tjänsteman som förordnats av förvaltningsenheten i fråga.

I fråga om behandling av farliga ämnen och föremål, överlämnande och förstöring av egendom samt kungörelse av egendom i syfte att få tag på egendomens ägare eller dess lagliga innehavare gäller vad som särskilt föreskrivs om det.

3 §

Förvaring av egendom

Egendom skall förvaras i ett för detta ändamål reserverat låst utrymme så att föremålen inte blandas ihop. Egendom som är skrymmande eller annars svår att förvara kan dock även förvaras i ett annat tillfälligt förvaringsutrymme som lämpar sig för ändamålet. Vid kortvarig, mindre än 12 timmar lång förvaring kan egendom även förvaras på något annat lämpligt sätt.

Tillträdet till ett utrymme ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.