Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om gränszon och om gränszonens bakre gräns 25.8.2005/653

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från inrikesministeriet, föreskrivs med stöd av 49 § 2 mom. i gränsbevakningslagen av den 15 juli 2005 (578/2005):

1 §

Gränszonen utgörs av området mellan gränslinjen och gränszonens bakre gräns som bestäms i denna förordning.

2 §

Med de ortnamn, namn på punkter i terrängen och punkter på kartan som används i denna förordning avses den nomenklatur och de punkter på kartan som finns på den terrängkarta i skalan 1:50 000 som publicerats av Lantmäteriverket och som gällde vid ikraftträdandet av denna förordning. Punkter på kartan anges i havsområden som WGS84-koordinater (World Geodetic System 1984). (30.1.2014/60)

Med gränsmärke avses i denna förordning ett sådant råmärke som nämns i överenskommelsen mellan Republiken Finlands Regering och Socialistiska Rådsrepublikernas Förbunds Regering av den 23 juni 1960 angående ordningen på gränsen mellan Finland och Sovjetunionen och ordningen för utredning av gränstilldragelser (FördrS 32/1960) och i överenskommelsen om ikraftträdandet av ändrandet av den ovannämnda överenskommelsen (FördrS 54/1998).

3 § (25.9.2014/773)

Gränszonens bakre gräns anges i terrängen så att en gul ring målas eller fästs runt träd som växer vid den bakre gränsen eller runt stolpar som satts upp där eller genom att bommar sätts upp vid vägar och andra färdleder.

I vattenområden anges gränszonens bakre gräns med antingen gula prickar eller gula bojar. I vidsträckta vattendrag kan den bakre gränsens sträckning anges på stranden med hjälp av dubbla linjetavlor.

Vid vägar, stigar och andra färdleder samt vid behov även annanstans ska det i markeringarna av den bak...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.