Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Handels- och industriministeriets förordning om särredovisning av naturgasaffärsverksamheterna (upphävt) 6.4.2005/222

Denna förordning har upphävts genom F 12.12.2019/1306, som gäller fr.o.m. 1.1.2020.

I enlighet med handels- och industriministeriets beslut föreskrivs med stöd av 5 kap. 6 § 1 mom. i naturgasmarknadslagen av den 31 maj 2000 (508/2000):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på redovisning av en sammanslutnings eller inrättnings naturgasaffärsverksamheter skilt från varandra och från övriga affärsverksamheter på det sätt som avses i 5 kap. i naturgasmarknadslagen.

Denna förordning tillämpas också på de utövare av naturgasaffärsverksamhet som utövar enbart naturgasaffärsverksamhet samt på dem som utövar endast en naturgasaffärsverksamhet.

2 §

Schema för särredovisade bokslut

I särredovisade bokslut över naturgasaffärsverksamheter skall åtminstone posterna enligt schemat i bilagan uppges.

Om en sammanslutning eller inrättning upprättar sitt bokslut i enlighet med de internationella redovisningsstandarder som avses i bokföringslagen (1336/1997), skall i de särredovisade boksluten uppges åtminstone de poster som har märkts ut med en asterisk i schemat i bilagan.

För varje post i en särredovisad resultaträkning och balansräkning skall motsvarande uppgift anges för föregående räkenskapsperiod (jämförelseuppgift). Om specifikationen av resultaträkningen eller balansräkningen har ändrats, skall jämförelseuppgiften om möjligt korrigeras.

3 §

Balanskontinuitet

På balansräkningen över en särredovisad naturgasaffärsverksamhet skall såvitt möjligt tillämpas principen om balanskontinuitet på det sätt som föreskrivs i bokföringslagen.

4 §

Grundern...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.