Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om grunderna för och anordnandet av språkexamen för personer som kommer från det forna Sovjetunionens territorium 17.3.2005/179

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från arbetsministeriet, föreskrivs med stöd av 48 § 6 mom. i utlänningslagen av den 30 april 2004 (301/2004):

1 §

Språkexamen för personer som kommer från det forna Sovjetunionens territorium

Med språkexamen för personer som kommer från det forna Sovjetunionens territorium avses en examen genom vilken en person som avses i 48 § 1 mom. 3 punkten i utlänningslagen (301/2004) visar de kunskaper i finska eller svenska som avses i 2 mom. 2 punkten i nämnda paragraf.

Den språkkunskap som avses i 1 mom. kan också visas med ett examensbevis över allmän språkexamen enligt lagen om allmänna språkexamina (964/2004). I sådana fall krävs att kunskaperna i finska eller svenska motsvarar minst grundnivå 2 i de allmänna språkexamina.

2 § (20.12.2007/1394)

Examensförvaltning

Inrikesministeriet beslutar efter att ha hört Utbildningsstyrelsen om grunderna för den språkexamen som avses i 1 § 1 mon. och svarar för utvecklandet av samt för tillsynen över språkexamen. Migrationsverket svarar för anordnandet av språkexamen.

Migrationsverket kan ingå avtal med högskolor och andra anordnare av språkexamen gällande utarbetandet, bedömningen och anordnandet av den språkexamen som avses i 1 § 1 mom.

3 § (20.12.2007/1394)

Anordnande av examina

Migrationsverket kan avtala om anordnande av den språkexamen som avses i 1 § 1 mom. för högst ett år i sänder. Migrationsverket och den som anordnar språkexamen avtalar om antalet examenstillfällen och examenstillfällenas regionala täckning.

Den som anordnar språkexamen har till uppgift att

1) anordna språkexam...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.