Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om beräkning av ett finans- och försäkringskonglomerats kapitaltäckning (upphävt) 21.12.2004/1193

Denna förordning har upphävts genom F 26.11.2015/1356 som gäller fr.o.m. 1.1.2016.

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 20 § 5 mom. i lagen av den 30 juli 2004 om tillsyn över finans- och försäkringskonglomerat (699/2004):

1 §

Tillämpningsområde

Den kapitaltäckning av ett finans- och försäkringskonglomerat (konglomerat) som avses i 19 § lagen om tillsyn över finans- och försäkringskonglomerat (lagen) skall beräknas i enlighet med denna förordning.

2 §

Övriga tillämpliga bestämmelser

På beräkning av kapitaltäckning tillämpas utöver denna förordning vad som bestäms i 17–20 § i lagen.

3 §

Val av tillämplig metod

Kapitaltäckning kan beräknas antingen enligt bilaga I (metod baserad på sammanställd redovisning), bilaga II (avdrags- och sammanställningsmetod) eller bilaga III (metod baserad på det bokförda värdet) eller enligt en kombination av dessa metoder, så som bestäms nedan i denna paragraf.

Är företaget i toppen av konglomeratet ett reglerat företag eller en sådan holdingsammanslutning vars alla reglerade dotterföretag är finska företag, beräknas kapitaltäckningen i enlighet med bilaga I eller II eller enligt en kombination av de metoder som föreskrivs i dessa bilagor.

Är företaget i toppen av konglomeratet en sådan holdingsammanslutning av vars reglerade dotterföretag minst ett är ett utländskt företag, beräknas kapitaltäckningen i enlighet med bilaga I, II eller III eller enligt en kombination av de metoder som föreskrivs i dessa bilagor. Den samordnande tillsynsmyndigheten kan, efter att ha hört företaget i toppen av...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.