Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisningsministeriets beslut om anteckning av en ändring av samfundsordningen för religionssamfundet Yksityinen kreikkalais-katolinen kirkollinen yhdyskunta Viipurissa i registret över religionssamfund 19.8.2004/820

Religionssamfundet Privata grekisk-katolska kyrkliga samfundet i Viborg har för anteckning i registret över religionssamfund meddelat att det ändrat samfundets namn till Ortodoksinen Pokrovan seurakunta och av denna anledning ändrat 1 § 1 mom. i samfundsordningen som följer:

1 §

Ortodoksinen Pokrovan seurakunta iakttar i fråga om religionsundervisning, gudstjänst och kyrkoordning, andan i och formerna för den andligt-kyrkliga förvaltningen samt sitt inre liv orubbligt den Ortodoxa österländska katolska kyrkans trosbekännelse, heliga kanon och stadgar, kyrkoordning och praxis. Samfundet har inte rätt att utan beslut av nämnda kyrka, - via ett kanoniskt ekumeniskt kyrkomöte - företa några reformer i fråga om religionsundervisning, utdelning av sakrament och kyrkoordning, tiden för firande av påsk samt kyrkoåret som helhet, inte heller i fråga om alla andra regler som gäller det kristna livet för prästerskapet och de troende.


Undervisningsministeriet har prövat detta ärende.

Med stöd av 34 § i religionsfrihetslagen (453/2003) har undervisningsministeriet behandlat anmälan enligt tidigare lag. Ändringarna i samfundsordningen har uppgjorts enligt den genom nämnda lag upphävda religionsfrihetslagen (267/1922).

På basis av detta har undervisningsministeriet godkänt ändringen av samfundsordningen för anteckning i registret över religionssamfund.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.