Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om stödjande av vatten- och avloppsåtgärder 30.7.2004/686

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Denna lag innehåller bestämmelser om stödjande av vatten- och avloppsåtgärder med anslag som i statsbudgeten beviljas för ändamålet. På vattentjänstunderstöd tillämpas dessutom statsunderstödslagen (688/2001).

Om inte annat föreskrivs någon annanstans, skall denna lag också tillämpas när vatten- och avloppsåtgärder stöds med medel ur Europeiska gemenskapens strukturfonder eller med andra medel från Europeiska gemenskapen.

2 §

Stödformer

Vatten- och avloppsåtgärder kan stödjas genom att understöd beviljas för ändamålet (vattentjänstunderstöd) eller genom att åtgärderna utförs som statens arbete.

När vatten- och avloppsåtgärder utförs som statens arbete, svarar staten för utförandet och deltar tillsammans med stödtagaren i kostnaderna för åtgärderna.

3 §

Åtgärder som skall stödjas och stödtagare

Med vatten- och avloppsåtgärder avses i denna lag åtgärder som betjänar vattenförsörjningen i samband med bosättning eller i samband med närings- och fritidsverksamhet som kan jämställas med bosättning, dvs. ledande, behandling och leverans av vatten för användning som hushållsvatten, samt avledande och behandling av avloppsvatten medräknat behandling och utnyttjande av det slam som därvid uppstår.

Stöd kan beviljas vattentjänstverk som avses i lagen om vattentjänster (119/2001) eller andra sammanslutningar eller samfund som har grundats för vattenförsörjning och avloppshantering eller samkommuner eller kommuner för vatten- eller avloppsåtgärder som syftar till att

1) åstadkomma regionalt samarbete inom vattentjänsterna,

2) trygga vattentjänstern...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.