Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om ett system för betalningstjänst- och deklarationsservice för småarbetsgivare 9.7.2004/658

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Användarna av servicesystemet (17.10.2014/830)

Arbetsgivare med ett ringa antal anställda samt andra med sådana arbetsgivare jämförbara betalare av prestationer (serviceanvändare) kan sköta uppgifter enligt 2 § i anslutning till arbetsgivares skyldigheter med hjälp av ett system för betalningstjänst- och deklarationsservice för småarbetsgivare som är tillgängligt via ett allmänt datanät.

Serviceanvändaren och en arbetstagare eller mottagare av arbetsersättning eller bruksavgift som använder sig av servicesystemet med serviceanvändarens samtycke (arbetstagaranvändare) kan via servicesystemet lämna varandra i 2 a § avsedda uppgifter som gäller lagstadgade förpliktelser. (17.10.2014/830)

2 §

Uppgifter som kan skötas med hjälp av servicesystemet

Med hjälp av systemet kan serviceanvändaren sköta arbetsgivarprestationer och förskottsinnehållningar i anslutning till betalning av lön och annan motsvarande prestation, beskattning, medlemsavgifter till fackföreningar, det lagstadgade arbetspensionssystemet, det lagstadgade olycksfallsförsäkringssystemet, det lagstadgade arbetslöshetsförsäkringssystemet, i allmänt bindande kollektivavtal ingående grupplivförsäkring för arbetstagare, arbetsgivares sjukförsäkringsavgift samt försäkrades sjukförsäkringspremie. (9.9.2016/807)

Med hjälp av systemet kan också skötas uppgörande av försäkringsansökningar, innehållning och betalning av utmätt del av lön, löneuträkning, insamling av uppgifter för löne- och arbetstidsbokföring, deklarationer och anmälningar ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.