Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om behörighetsvillkor som gäller officerares kunskaper i finska och svenska 15.1.2004/9

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från försvarsministeriet, föreskrivs med stöd av 6 § 2 mom. lagen den 6 juni 2003 om de språkkunskaper som krävs av offentligt anställda (424/2003):

1 §

Tillämpningsområde

I denna förordning finns bestämmelser om de behörighetsvillkor som gäller kunskaper i finska och svenska inom försvarsministeriets förvaltningsområde vid utnämning till en tjänst eller ett tjänsteförhållande för viss tid som officer eller vid förordnande till en uppgift.

2 §

Officerarna vid försvarsministeriet

Behörighetsvillkor som gäller språkkunskaper i fråga om en tjänst eller ett tjänsteförhållande för viss tid som äldre avdelningsstabsofficer och avdelningsstabsofficer vid försvarsministeriet är utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska samt nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

3 §

Officerarna vid försvarsmaktens finskspråkiga och tvåspråkiga myndigheter

Vid försvarsmaktens finskspråkiga truppförband, andra finskspråkiga myndigheter samt tvåspråkiga myndigheter med finska som majoritetsspråk, för vilka truppförbandets eller myndighetens språk bestäms enligt språklagen (423/2003) är de behörighetsvillkor som gäller språkkunskaper vid utnämning till en tjänst eller ett tjänsteförhållande för viss tid som överste eller kommodor eller till en högre tjänst eller förordnande till en uppgift utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i finska samt nöjaktiga muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Det som i 1 mom. bestäms om behörighetsvillkoren gäller också en officer som utnämns till en annan tjänst eller til...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.