Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om uppgifterna i fordonstrafikregistret (upphävt) 18.12.2003/1116

Denna förordning har upphört att gälla fr.o.m. 1.7.2018. Se L 301/2018.

I enlighet med statsrådets beslut, fattat på föredragning från kommunikationsministeriet, föreskrivs med stöd av lagen den 13 juni 2003 om fordonstrafikregistret (541/2003):

1 kap

Allmänna bestämmelser

1 §

Tillämpningsområde

Genom denna förordning ges i lagen om fordonstrafikregistret (541/2003) avsedda närmare bestämmelser om de uppgifter som antecknas i fordonstrafikregistret, om användning av uppgifter angående fordon som urvalsgrund samt om anmälningsskyldighet i fråga om felaktiga uppgifter i registret.

2 §

Registret

Med register avses i denna förordning fordonstrafikregistret.

2 kap

Registeruppgifter om fysiska och juridiska personer

3 §

Basuppgifter om fysiska och juridiska personer

I fråga om de basuppgifter som gäller fysiska och juridiska personer och som förs in i registret föreskrivs i 4 § lagen om fordonstrafikregistret och i fråga om känsliga uppgifter i lagens 6 §.

4 § (26.11.2015/1370)

Uppgifter om körkortstillstånd

Som uppgifter om körkortstillstånd införs i registret uppgifter som gäller ansökan om och beviljande av tillstånd, tillståndets giltighetstid, återkallande av tillstånd, den körkortsklass som ansökan gäller, körrätten om det är fråga om kategori AM samt de specialvillkor som hänför sig till tillståndet.

5 § (26.11.2015/1370)

Körkortsuppgifter

Som uppgifter om körkort införs i registret uppgifter som gäller ansökan om samt beviljande och utlämnande av körkort, sättet för utlämnande av körkort, körkortets giltighetstid, slag och klass, körrätt, specialvillkor som hänför sig till kör...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.