Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Inrikesministeriets förordning om hantering av skjutvapen och skjutförnödenheter som överförts i statens ägo 17.12.2003/1100

I enlighet med inrikesministeriets beslut föreskrivs med stöd av 119 § 2 mom. 2 punkten skjutvapenlagen av den 9 januari 1998 (1/1998), sådant detta lagrum lyder i lag 804/2003:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning tillämpas på förstöring av skjutvapen, vapendelar, patroner och särskilt farliga projektiler som avses i 119 § 2 mom. 2 punkten skjutvapenlagen (1/1998) och som har förklarats förverkade till staten eller som staten fått i sin ägo med stöd av skjutvapenlagen, användning av sådana för statens behov eller överlåtelse av sådana till att bevaras i museum eller samling eller försäljning på offentlig auktion eller på något annat sätt.

2 § (17.12.2009/1117)

Myndighet som hanterar, överlämnar och förstör föremål

Polisen skall sända skjutvapen, vapendelar, gassprayer, patroner och särskilt farliga projektiler som avses i 1 § till Polisstyrelsen, såvida vapendelarna, gassprayerna, patronerna eller de särskilt farliga projektilerna inte på grund av ringa värde förstörs med stöd av 63 § i skjutvapenförordnigen (145/1998). Polisstyrelsen hanterar, överlämnar och förstör föremålen.

3 §

Arbetsgruppen för vapenhantering

I anslutning till Polisstyrelsen finns en arbetsgrupp för vapenhantering. Den gör framställningar till Polisstyrelsen om förstöring, användning för statens behov och överlåtelse av skjutvapen, vapendelar, patroner och särskilt farliga projektiler som avses i 1 §. (17.12.2009/1117)

Arbetsgruppen för vapenhantering har en ordförande, en sekreterare och tre övriga medlemmar. Polisstyrelsen utser ordföranden och sekreteraren samt utnämner de övriga m...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.