Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Undervisningsministeriets beslut om anteckning av religionssamfundet Finlands svenska pingstsamfund (FSP) i registret över religionssamfund 7.10.2003/862

I en skrivelse till undervisningsministeriet har pastor Harry Blomberg och 25 andra personer, som uppgivit boningsort och yrke, i enlighet med 13 § religionsfrihetslagen (267/1922) anmält att de bildat religionssamfundet Finlands svenska pingstsamfund (FSP), vars hemort är Helsingfors. Till anmälan har fogats en redogörelse för samfundets trosbekännelse och formen för dess offentliga religionsutövning samt den godkända samfundsordningen. Dessa lyder:

Trosbekännelse

1. Bibeln. Bibeln är grunden för vår tro och lära. Den är Guds ord och inspirerad av den helige Ande.

2. Gud. Gud är en enda, evig Gud i tre personer: Fadern, Sonen och den helige Ande. Gud, Fadern, den Allsmäktige, är himlens och jordens skapare.

3. Jesus Kristus. Jesus Kristus är Guds Son, avlad av den helige Ande, född till människa av jungfru Maria. Han levde syndfri, undervisade, gjorde tecken och under. Genom sin död och uppståndelse försonade han världens synd inför Gud. Han uppfor till himlen och sitter på Guds, den Allsmäktiges, högra sida.

4. Den helige Ande. Den helige Ande är den tredje personen i gudomen. Han väcker människans ande så att hon kan ta emot den frälsning Gud har berett åt henne. Den helige Ande tar då sin boning i människan. Jesus Kristus döper den troende i helig Ande och Anden ger gåvor till församlingens uppbyggelse såsom under apostlarnas tid. Den troende är kallad att leva ett liv i Andens fullhet och att bära Andens frukt.

5. Människan, syndafallet och pånyttfödelsen. Gud skapade människan till sin avbild och till gemenskap med sig. Syndafallet skilde människan från Gud. G...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.