Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Republikens presidents förordning om Finlands idrottskulturs förtjänstkors och förtjänstmedalj 16.5.2003/366

I enlighet med republikens presidents beslut, fattat på föredragning av kulturministern, föreskrivs med stöd av 2 § 1 mom. lagen den 23 december 1999 om offentlig belöning (1215/1999):

1 §

Finlands idrottskulturs förtjänsttecken utgörs av Finlands idrottskulturs stora förtjänstkors, förtjänstkors i guld, förtjänstkors, förtjänstmedalj med förgyllt kors samt förtjänstmedalj.

Förtjänstkors och förtjänstmedalj åtföljs av diplom.

Framställningar om förlänande av förtjänsttecken kan göras av riksomfattande, regionala och lokala idrottsorganisationer, av kommuner samt av statens idrottsråd och de regionala idrottsråden. (22.6.2022/479)

2 § (22.6.2022/479)

Förtjänsttecknen förlänas som erkänsla för arbete till förmån för Finlands idrottskultur och idrott. Stora förtjänstkorset förlänas av republikens president. Övriga förtjänsttecken tilldelas av undervisnings- och kulturministeriet.

Finlands idrottskulturs stora förtjänstkors förlänas som erkänsla för synnerligen förtjänstfullt arbete till förmån för Finlands idrottskultur och idrott. Det kan tilldelas endast finska medborgare och ett sådant kan samtidigt innehas av högst 12 levande personer.

Förtjänstkors i guld förlänas som erkänsla för synnerligen stora förtjänster i arbetet till förmån för den riksomfattande idrottsverksamheten. Förtjänstkorset förlänas som erkänsla för långvarig, synnerligen förtjänstfull verksamhet till förmån för Finlands idrottskultur och idrott eller för sådant arbete på statlig nivå som främjar det mellanstatliga idrottssamarbetet.

Förtjänstmedalj med förgyllt kors förlänas som erkänsla för...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.